Aktuelle Meldungen und Termine

Hier finden Sie einen Überblick aller aktuellen Meldungen, Termine und Veranstaltungen der Fakultät für Informatik an der Technischen Universität Wien.

Aktuelles

Call for Papers: 2nd Schematic Mapping Workshop. April 11-12, 2019 – TU Wien, Vienna, Austria
Di, 11. Dezember 2018 — Call for Papers, Workshop

Wir trauern um Paulina Linseder. Vergangenen Mittwoch (5.12.2018) hat unsere liebe Kollegin Paulina Linseder, Institutsreferentin im Forschungsbereich Multidisciplinary Design & User Research des jetzigen Instituts 193, den Kampf mit ihrer lebensbedrohenden Krankheit verloren.

Die Wissenschaft des Teamsports. Gemeinsame Erfolge in der Vergangenheit erhöhen die Gewinnchancen eines Teams. Das wurde nun mit Beteiligung von Julia Neidhardt (Forschungsbereich E-Commerce, Institut für Information Systems Engineering) in ganz unterschiedlichen Sportarten statistisch nachgewiesen.
Mi, 5. Dezember 2018 — News & Stories, People, Research

Dissertation awarded with the national “Award of Excellence”. Eduard Eiben was awarded by the Federal Ministry of Education, Science and Research (BMBWF) for his outstanding dissertation. The award ceremony took place in Vienna on 5 December.
Mi, 5. Dezember 2018 — Awards, Excellence, PhD

Termine und Veranstaltungen

“Towards musical bandwidth expansion using convolutional autoencoders” – Guest Talk. Dr. Matthew Davies. — Dr. Matthew Davies (Sound and Music Computing Group, INESC TEC, Portugal) will present a recently developed approach for audio bandwidth extension for music signals using convolutional neural networks (CNNs).
Fr, 14. Dezember 2018 10:15 –11:00 Uhr — TU Wien, Seminarraum von Neumann — Innovation, Research, Talks

“Medical image analysis using deep learning” – Guest Talk. Prof. Dr. Oge Marques. — Oge Marques (Florida Atlantic University, USA) provides an overview of the field of medical image analysis, with emphasis on the growing impact of increasingly popular deep learning techniques.
Fr, 14. Dezember 2018 14:15 –16:00 Uhr — TU Wien, EI 5 Hochenegg-Hörsaal — Research, Talks

i²c Founder & Investor Talk #44 – TU Wien Alumni Edition: From Lab to World Market Leadership. Johannes Homa (founder & CEO of Lithoz GmbH) will tell his career story and show how it is possible to build up a company without investors.
Mi, 19. Dezember 2018 17:30 –19:30 Uhr — TU Wien, EI 10 Fritz Paschke-Hörsaal — Talks

Dr. Astrid Mager: Visions and values in European search engine design [Lecture]. The Centre for Informatics and Society (C!S) is inviting you to a lecture by Dr. Astrid Mager as part of our fall lecture series Aspects of the Digital Transformation.
Mo, 21. Jänner 2019 17:00 –18:30 Uhr — TU Wien, Kontaktraum — Public Lectures, Talks

VRVis - Visual Computing Trends 2019. Biennales Symposium "Visual Computing Trends" mit Überblick über zukünftige Entwicklungen im Visual Computing zentrum für virtual reality und visualisierung forschungs-gmbh
Do, 31. Jänner 2019 08:30 –17:30 Uhr — Tech Gate Vienna - Wissenschafts- u Technologiepark GmbH — Symposium