Aktuelle Meldungen und Termine

Hier finden Sie einen Überblick aller aktuellen Meldungen, Termine und Veranstaltungen der Fakultät für Informatik an der Technischen Universität Wien.

Aktuelles

Demon AI? Interview with Oren Etzioni. “AI evokes fear,“ Oren Etzioni explained at the opening of his talk “Artificial Intelligence: Fact, Fiction and Forecast“ at this year’s Vienna Gödel Lecture on 4 June 2019. TU Wien Informatics talked to Oren Etzioni, CEO of the Seattle-based Allen Institute for Artificial Intelligence and longterm professor at the University of Washington’s Computer Science department, about AI and its challenges.
So, 18. August 2019 — People, Vienna Gödel Lectures

Job Announcement: PhD position within joint Doctoral College Logical Methods in Computer Science (LogiCS) at TU Wien, Vienna, focused on Formal Methods for large-scale, spatially-distributed, stochastic systems. Application deadline August 31, 2019
Mo, 1. Juli 2019 — Jobs, PhD

Termine und Veranstaltungen

1st International Summer School on Security & Privacy for BDLT. The 1st International Summer School on Security & Privacy for Blockchains and Distributed Ledger Technologies is jointly organized by members of TU Wien Informatics, Princeton University, and SBA Research.
Mo, 2. September – Do, 5. September 2019 — Summer School

Brückenkurs Programmieren im Wintersemester 2019. Für Studienanfänger_innen ohne Programmiervorkenntnisse bietet die Fakultät für Informatik einen Brückenkurs zum Thema Programmieren an, da nicht alle die gleichen Voraussetzungen von ihren Schulen mitbringen.
Mo, 9. September – Do, 12. September 2019 09:00 –16:00 Uhr — TU Wien, Campus Gußhaus, EI 9 Hlawka-Hörsaal — Teaching, Workshop